Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

33-åring dömd för att ha försökt sno bil

En man från Fagersta har dömts för stöld och för att ha försökt stjäla en bil. Mannen nekar till brott och hävdar att han trodde att bilen var hans egen.

Annons

FAGERSTA. Polisen ryckte ut till en parkering på Pettersbergsgatan i Västerås morgonen den 18 mars i år. Vittnen hade ringt polisen då de hört ett billarm och sett en misstänkt person.

På en närliggande cykelbana stötte polisen på en 33-årig man från Norberg. Mannen hade en GPS och en MP3-spelare på sig. Det visade sig senare att personen som brukade bilen saknade just de prylarna. 

Vid en närmare titt på bilen upptäckte polisen också att låset var uppbrutet och att det satt en sax i tändningslåset.

Mannen anhölls, häktades och åtalades för stöld och för att ha försökt sno fordonet.

33-åringen nekar till brotten. Han uppger att han har en likadan bil som den utsatta och att han helt enkelt gick in i fel bil. Mannen, som också säger att han var påverkad av drogen MDPV, hävdar att han kom in i bilen genom att använda sin egen nyckel.

GPS:n ska han ha tagit med sig eftersom han också äger en likadan och trodde att det var hans. Han nekar till att ha satt en sax i tändningen.

Tingsrätten finner det osannolikt att han mannen skulle ha gått in i fel bil och tagit saker som han trott tillhört honom själv. Att det är någon annan än mannen som skulle försökt sno bilen menar rätten inte heller är troligt.

Domstolen anser därför att mannen är skyldig till stöld och försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Han döms också för olovlig körning och brott mot knivlagen, de förseelserna inträffade i januari i år. Påföljden blir fängelse i två månader. 

Annons