Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

40 tidningsjobb bort i Västmanland

40 tjänster kommer att försvinna på Ingresstidningarna och VLT i Västmanland. Det betyder att mer än vart femte jobb försvinner.

Annons

De tidningar som berörs är Ingresstidningarna Bärgslagsbladet, Arboga Tidning, Sala Allehanda Fagersta-Posten, Avesta Tidning och VLT.

Redaktionerna drabbas hårdast. Där försvinner sammanlagt 22 tjänster varav de flesta på VLT i Västerås. För Unionen handlar det om 12 tjänster, de flesta inom Ingresstidningarna, samt sex grafikertjänster.

 Orsaken till sparpaketet är minskade prenumerations- och annonsintäkter.

– Vi måste sänka kostnaderna när intäkterna minskar, säger Thelma Kimsjö, tidningschef för marknadsområde Västmanland som omfattar VLT och Ingresstidningarna.

Hur neddragningarna ska fördelas mellan de olika tidningarna kommer att fastställas i lokala MBL-förhandlingar som beräknas komma i gång i mitten av augusti.

För att begränsa antalet uppsägningar har äldre medarbetare samt de med lång anställningstid fått erbjudande om avgångsvederlag. Hur många som accepterar blir klart först i slutet av sommaren.

Hur kommer läsarna att märka neddragningen?– Min förhoppning är att vi kan klara av att ställa om och prioritera enligt läsarnas önskemål så att omställningen kommer att märkas så lite som möjligt, säger Thelma Kimsjö.

– Dessutom kommer ett ökat samarbete mellan tidningarna i Promediakoncernen höja tidningarnas kvalitet.

Annons