Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägargruppen förstår oron – men ser möjligheterna för byn

Johannes Eriksson i ägargruppen som planerar att starta vårdboende förstår de boendes oro.

Annons

Han poängterar att de fortfarande är på planeringsstadiet. Men går allt enligt planerna hoppas man dra i gång verksamheten vid årsskiftet 2015-2016.

Varför fastnade ni för just denna plats?

– Vi ser att naturen ska vara en viktig del i terapin. Sen är Karmansbo ett bra upptagningsområde. Vi ska vara marknadsledande i Sverige och tänker rekrytera vad vi anser är de bästa personerna för de tjänster som behövs och då ligger Karmansbo bra till.

Vad finns det för positivt för Karmansbobornas del?

– Jag ser två saker. Först och främst handlar det om arbetstillfällen då vi också kommer att starta att kompetenscentrum där vi kan ha konferenser och utbilda personal i behandlingsfrågor. Vi behöver vårdpersonal, bespisningspersonal, vaktmästare, med flera. För det andra betyder det här att Karmansbo kan leva vidare.

De boende är oroliga över att påtända, kriminella personer ska stryka omkring i deras närhet.

– Det här handlar inte om kriminella utan om personer som av en eller annan anledning fastnat i ett missbruk och vill ta sig ur det. Och är man kriminell eller påtänd är man inte på Karmansbo.

– Jag har stor förståelse för att det finns oro. Om allt går i lås och formalian löses så ska vi ha ett informationsmöte så snart som möjligt.

Mer läsning

Annons