Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alex Mood i länsfinalen av Svensktoppen nästa

Det finns chans för Fagersta och Norberg att kamma hem en vinst i Svensktoppen nästa när Alex Mood uppträder i dag.

Annons
Alex Mood tävlar i länsfinalen av Svensktoppen nästa.

Alex Mood är hans artistnamn, Alexander heter han annars. 22 år gammal satsar han nu allt på musiken. Dagarna spenderas hemma med att skapa musik.

– Jag har det som mitt fulltidsjobb. Det är mycket som förhoppningsvis kommer att löna sig. Man får jobba hårt nu och leva på makaroner, säger Alex Mood.

Alex Mood från Norberg tävlar i dag i länsfinalen av Svensktoppen nästa med sin låt Some would run. Har skrivit den tillsammans med sin kompis David Larsson från Fagersta.

– Om man lyssnar på texten så kan man applicera den på en kärlek. Men för mig handlar det om kärlek till musiken, säger Alex Mood.

Alex Mood låter väldigt förkyld på telefon men han är fast besluten att inte låta det stoppa honom. Om så krävs så sänker han låten en- eller en halv tonart för att klara den.

Alex och David skrev låten utan tanke på att tävla. De känner varandra enbart genom musiken och har jobbat ihop förut. Men inte som nu.

– Vi har skrivit mycket till mina projekt men nu bestämde vi att göra den här låten tillsammans. David söker till högskola och det är en av låtarna han kommer söka med, säger Alex Mood.

Annons