Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en toppchef lämnar NVK

Förutom Harold Nilsson mister NVK en till toppchef när fastighetschefen Tord Johansson slutar i slutet på augusti

Annons
Tord Johansson, fastighetschef NVK.

Tord Johansson lämnar sin tjänst för jobb i hemkommunen Ludvika.

–Det är till största delen personliga skäl, jag flyttar hem till Ludvika där jag fick ett annat spännande erbjudande. Men det som har hänt sista tiden väger in naturligtvis, säger Tord Johansson.

Läs mer: Miljonkostnad för NVK-chefens avgång

Uppfattningen som han och andra på NVK Fagersta-Posten talat med är att det nu är oro i organisationen på grund av de inte vet vad som händer efter semestern.

– Det har varit brist på information. Man har inte vetat och det har blivit ryktesspridningar, en oro skulle jag vilja säga. Harold har varit på NVK i många år och att välja att avsätta honom på de här formerna tycker jag är helt galet, säger Tord Johansson.

Med anledning av osäkerheterna skrev han ett brev till Marino Wallsten (S), kommunalråd Fagersta, om att någon ur NVK:s direktion eller den politiska majoriteten borde komma till NVK och informera personalen om vad misstroendet mot Harold Nilsson grundar sig på.

– Det är ju det minsta man kan begära, säger Tord Johansson.

– Det man hade kunnat gjort är att sköta det på ett snyggare sätt. Man hade kunnat komma förbi misstroendet med en öppen och ärlig dialog och förklarat var man står. Nu vet vi inte det eftersom vi har inte fått någon förklaring, säger Tord Johansson.

Läs mer: Harold Nilsson slutar med kort varsel

Tord Johansson har en central roll i flera stora byggen i Norberg och Fagersta. Idrottshallen i Norberg och äldreboendet i Uggelbo för att nämna några.

– Organisationer förändras. Men man borde ha förberett sig och haft en plan för vad som händer sedan.

– Alla här är med på att det är ett spel i politiken men nu drabbar det tredje part i och med den osäkerhet det skapar hos anställda.

Läs mer: Flera frågetecken kvarstår

Kommentarer från kommunalråd Marino Wallsten kommer vid lunch-tid /red

Annons