Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antikrundan spelar in i Västerås

Det har gått över 20 år sedan sist. Men nu har Västerås äntligen lockat hit succéprogrammet Antikrundan. Den 26 augusti sker inspelningen på Konserthusterrassen.

Annons

1994 spelades Antikrundan in i Västerås. Jennie Sträng på Västerås Co berättar att de länge kämpat för att tv-programmet – som har i genomsnitt 1.6 miljoner tittare- ska komma tillbaka hit för inspelning. Nu är det klart: den 26 augusti kommer programledaren Anne Lundberg, antikexperterna och tv-teamet till Västerås för att spela in ett avsnitt Antikrundan, till nästa säsong som kommer sändas i början av 2016.

– Jätteroligt! Antikrundan ger stor medial uppmärksamhet och sätter Västerås på kartan, säger Sträng.

Inspelningsplats är Konserthusterrassen, och Jennie Sträng hoppas att många västeråsare kommer att lockas dit för att få sina antikviteter värderade av tv-programmets antikexperter.

– Hoppas att det blir långa köer ut i Vasaparken.

Pernilla Månsson Colt är producent för Antikrundan. Hon säger att det är många faktorer som gjort att det är så många år sedan programmet var i Västerås senast.

– Det är väldigt mycket pussel. Vi har sex orter i varje program och tittar på när vi varit där tidigare, om vi varit i området nyligen, avståndet mellan orterna vi ska till och så vidare. Men nu kändes det som det var dags för Västerås!

Mer läsning

Annons