Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för inbrottet på Brukshotellet

Två män, 25 och 30 år gamla, åtalas för grov stöld i samband med inbrottet på Brukshotellet under kvällen på skärtorsdagen.  

Annons

De två misstänks för att ha tagit 17 stycken tv-apparater, säkerhetsboxar och en projektor som tillhör Brukshotellet. I samband med inbrottet tog de även en resväska med kläder och rakapparat från en hotellgäst samt en väska och en jacka.

Läs också: Tjuv hotade polis med kniv

25-åringen åtalas för ytterliggare ett antal brott. Enligt åtalspunkten om försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel försökte 25-åringen stjäla en personbil och åka iväg. Men enligt åtalet kunde han inte det på grund av tillfälliga omständigheter.

25-åringen försökte sedan till fots fly från platsen när polisen kom. I samband med gripandet ska han varit våldsam och hotfull mot polisen. För det är han åtalad för tre fall av hot mot tjänsteman mot fyra poliser.

Han ska ha hotat en polis genom gå emot denne aggresivt med två höjda knivar.

Mannen är misstänkt för narkotikabrott men eftersom provresultaten inte är klara så är inte det med i åtalet. Efter att han greps fördes han till sjukhus för provtagning. Under färden ska han ha hotat att döda de tre poliser som transporterade honom.

25-åringen nekar till alla brott och 30-åringen nekar till grov stöld.

Ursprungligen var 25-åringen även misstänkt för våldsamt motstånd.

– Det fanns en anmälan om våldsamt motstånd men den har jag begränsat eftersom den inte påverkar straffvärdet någonting, säger kammaråklagare Jessica Wenna.

Sedan tidigare är 25-åringen åtalad misstänkt för grov kvinnofridskränkning samt två fall av stöld där huvudförhandlingen pågår.

Mer läsning

Annons