Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalsprövning väntar efter dödsolycka

Åklagare ska nu bestämma om någon blir åtalad för vårdslöshet
i trafiken och vållande till annans död. Polisens jobb är färdigt.

Annons

NORBERG. Utredningen kring den våldsamma frontalkollisionen mellan en lastbil och en personbil på riksväg 68 den 17 februari är klar. Polisen har skickat in den för åtalsprövning hos åklagare.

Det var en torsdagsmorgon för snart två veckor sedan som en 43-årig man från Örebro omkom omedelbart när hans bil krockade med en omkörande lastbil i höjd med Munkgruvan i Norberg.

Två lastbilar och en timmerbil var förutom personbilen inblandade i olyckan. Samtliga har förhörts liksom vittnen till krocken.

Fagerstapolisen Sören Lundberg har varit utredare i ärendet. Han har bland annat kunnat konstatera att de tre större fordonen som kom från Norbergshållet låg i bredd när olyckan inträffade.

– Någon har gjort en vänstersväng för häftigt och den tredje lastbilen som först låg sist men som hade påbörjat en omkörning tvingades ut i mötande körfält, precis då kom personbilen från Fagerstahållet, säger Lundberg.

Han säger vidare att lastbilschaufförerna har lämnat olika versioner om vem som har svängt och vem som har legat var.

– Jag har inte delgivit någon misstanke utan det blir upp till åklagare att åtalspröva det här, säger Sören Lundberg.

Den lastbil som låg först märkte inte av olyckan utan fortsätte sin färd mot Fagersta, enligt Sören Lundberg. Chauffören stoppades dock och förhördes senare.

– Jag hoppas på besked från åklagare i slutet av den här veckan, säger Lundberg.

Mer läsning

Annons