Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återuppbyggnad av Elsas beslutat

Elsa Andersons konditori i Norberg byggs upp efter beslut av ägaren Kristina Leijonhufvud och försäkringsbolaget. Bygget kan komma igång redan om några veckor.

Annons

Under onsdagen hade Kristina Leijonhufvud och försäkringsbolaget ett möte som ledde fram till beslut om att återuppbygga Elsa Andersons konditori.

– Nu har vi bestämt att vi kommer köra. Det är lite detaljer kvar. Den leverantör som försäkringsbolaget har valt kommer att kontaktas och sen kommer det bli ett byggmöte. Vi har ingen information om byggstart ännu men i vilket fall är beslut taget, säger Kristina Leijonhufvud.

Bygget kan komma igång inom några veckor, skrev SVT som var först med nyheten, och det bekräftas av Kristina.

Senast Fagersta-Posten skrev om Elsas så togs anbud in för att få en kostnadsbild. Det var nödvändigt för att kunna lösa finansieringen med försäkringsbolaget.

– Nu har vi bestämt oss för att köra igång och det blir en ganska stor del som vi bekostar själva. Men det är viktigt att säga att vi aldrig skulle kunnat göra det här utan pengarna från Elsas Vänner. Då hade det varit helt omöjligt att köra igång så det är tack vare det som gör att vi kan börja nu, säger Kristina Leijonhufvud.

Läs också: Nära återuppbyggnad av Elsas

Sedan tidigare är bygglov beviljat Elsas för att återuppbygga konditoriet. För Kristina Leijonhufvud har det varit en lång resa att komma till beslutet som togs i dag. Den började efter den 21 augusti 2015 då Elsas brann ned.

– Det har varit en väldigt lång resa med många diskussioner med försäkringsbolaget för att komma överens om finansieringen, säger hon.

Läs mer: Oenighet kring Elsas återuppbyggnad

Kristina Leijonhufvud vill inte nu berätta hur mycket bygget kommer att kosta. Elsas Vänner planerar att nästa vecka hålla presskonferens om bygget i detalj. Sedan tidigare har Kristina Leijonhufvud lovat att redovisa allt det som de pengar Elsas Vänner samlat in ska gå till.

Mer läsning

Annons