Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avföring i bassäng tvingade bort badare

En av sommarens varmaste dagar och simhallen i Fagersta fick hålla stängt. Anledningen var att någon brutit sig in och lämnat avföring i den stora utomhusbassängen.

Annons
Marie Viberg och dottern Tyra hade packat väskorna och gjort sig redo för att tillbringa hela den soliga dagen i simhallen. När de fick veta att någon bajsat i den stora bassängen åkte de till Eskiln istället.

När Fagerstahallens personal skulle öppna utomhusbadet på fredagsmorgonen möttes de av en smärre chock. Under natten hade någon tagit sig in på området och lämnat avföring i den stora utomhusbassängen.

Upptäckten gjordes kort innan simhallen skulle öppna för dagen, vilket gjorde att många besökare fick vända i dörren. Marie Viberg och dottern Tyra var några av dem.

– Det är förjäkligt att någon gör så. Vi hade packat och planerat för att tillbringa hela dagen där, säger Marie Viberg.

Dottern Tyra blev väldigt besviken när simhallen höll stängt.

– Min dotter grät när hon fick veta att vi inte kunde åka dit. Simhallen har blivit lite som ett andra hem. Dessutom, barn är ju barn. Har de ställt in sig på något kan de bli väldigt ledsna om det inte blir så.

Tyra Viberg var inte den enda som var besviken. Över 90 barn skulle på fredagsförmiddagen ha avslutning av sommarens simskola, men tvingades att hålla sig på land. Då avföringen upptäcktes 40 minuter innan simskolan fick personalen anordna dansuppvisning.

Mer läsning

Annons