Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bajsattack mot simhallen

Fagerstahallen håller utomhusbadet stängt i dag. Under natten har någon bajsat i den stora utomhusbassängen

Annons
Rebecka Lindberg, Anna Ericson och Evelina Aalto fick vidta åtgärder med snabba ryck när de upptäckte att någon bajsat i utomhusbassängen.

Under fredagsmorgonen gick Fagerstahallen ut med att de håller simhallen stängd under dagen på grund av misstankar om sabotage. Någon eller några har under natten tagit sig in på området och bajsat i den stora utomhusbassängen. Händelsen innebär att simhallen tvingas hålla stängt under hela fredagen, och att 90 barn fick ha sin simskoleavslutning på land under morgonen. Anna Ericson, sporthallschef, menar att händelsen är ett nederlag på många plan.

- Dels så är det ju en ekonomisk förlust att vi får hålla stängt en sådan här fin dag. Vi förlorar säkert 450 betalande gäster. Men det tråkigaste var ju att de 90 barn som skulle ha simskoleavslutning drabbades, säger hon.

Händelsen är änu inte polisanmäld, men Anna Ericson menar att det rör sig om någon form av sabotage.

- Det är ju någon som har tagit sig in här under natten och rent ut sagt bajsat i poolen. Vi gör rent poolerna noggrant varje dag innan vi går hem, och igår fanns inget där. Det går heller inte att ta miste på att det var en vuxen människa som gjort det.

Reningsprocessen tar sammanlagt runt åtta timmar, och därför måste simhallen hålla stängt under hela fredagen.

- Alla pooler har samma reningssytem, och vi vet inte hur många timmar det har legat där så vi tar inga chanser. Först tog vi bort det, sedan måste man chockklorera vilket tar flera timmar. Det är jättetråkigt att vi får hålla stängt en sådan här dag när många vill hit, säger Anna Ericson.

Mer läsning

Annons