Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakteriernas favorittid har kommit

Nu pågår rötmånaden, den tid när bakterierna frodas och då gärna i våra matvaror.

Annons
På bilden syns Julia Sörbring, som jobbar på Coop, kolla så att frukten håller måttet.

FAGERSTA. Nu för tiden behöver vi inte bekymra oss särskilt mycket över rötmånaden, som varar från slutet av juli till slutet av augusti, men förr i tiden när det inte fanns kylskåp var det värre. Men det finns så klart fortfarande anledning att vara försiktig med vad man stoppar i sig under varma och fuktiga perioder. Mat som ligger framme länge, speciellt kött, har lätt att bilda bakterier som kan framkalla matförgiftning.

I butikerna krävs det lite extra tillsyn av bland annat frukten som lätt blir dålig under rötmånaden. Även om det är kyligt i affärerna så blir luften annorlunda inne med lite mer kondens än vanligt under denna period.

– Det märks en viss skillnad på färskvarorna under sommaren, men som butik jobbar vi ju året runt med att hålla varorna fräscha och färska så någon direkt skillnad är det inte, säger Malin Åhs, butikschef på Coop extra i Fagersta.

Läs mer i onsdagens tidning.

Mer läsning

Annons