Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnfamilj kan bli utan bostad

Trots att regeringen har en nollvision så vräks allt fler barn i Sverige. Fagerstabon Peter Vestberg är orolig sedan han och hans familj fått ett uppsägningsbesked.

Annons
Peter Vestberg har fått beskedet att han och hans familj inte får bo kvar i sin lägenhet. Här syns han tillsammans med sönerna Neo och Liam.

FAGERSTA. Efter beskedet om att han inte får bo kvar i sin lägenhet kan inte Peter Vestberg sova om nätterna. Han är oroar sig över var han och hans familj ska bo. Kronofogdens statistik visar att allt fler barn vräks från sina hem.

Peter Vestberg bor med sin familj i en lägenhet i Fagersta. Nu har familjen fått besked om att den måste lämna lägenheten. Familjen har fått hjälp från socialen med att betala hyran och hyresskulder sedan tidigare enligt en överenskommelse.

Men enligt Peter Vestberg handlar uppsägningen inte om hyresskulderna utan om att en fastighetsskötare hävdar att Peter Vestberg hotat honom till livet.

Hotet ska ha skett när Peter Vestberg var arg över telefonen efter att han och hans barn råkat låsa sig ute ur lägenheten.

–Han ville sätta en hel barnfamilj på gatan. Jag kastade ur mig fula ord. Jag blev förbannad och desperat. Men jag har inte hotat honom på något sätt, säger han.

Enligt hyresvärden Roger Eriksson handlar dock uppsägningen om de obetalda hyresskulderna.

–Boende som inte betalar hyror i rätt tid, eller som har hyresskulder, riskerar alltid att hyresavtalet blir förverkat, säger han.

Roger Eriksson har lämnat över ärendet till organisationen Fastighetsägarna som ska sköta alla kontakter med hyresgästen.

Efter beskedet kan Peter Vestberg inte sova om nätterna. Han oroar sig för att familjen inte ska hitta någon ny lägenhet i och med hyresskulderna.

–Jag är livrädd, säger han.

Läs mer i fredagens tidning.

Mer läsning

Annons