Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäst i landet –andra året i rad

Bergslagssjukhuset får priset Årets strokeenhet för andra gången. Det beror mycket på samarbetet med Köpings lasarett, menar Lennart Nyman, verksamhetschef på Mitt hjärta.

Annons

Varje år delar Riks-stroke ut ett pris till landets bästa sjukhus för ”God strokevård. Priset är grundat på ett kvalitetsbevis med syfte att bidra till att strokevården håller hög och jämn kvalitet i hela Sverige.

Registret är unikt i sitt slag eftersom det innehåller en kombination av uppgifter om vård, omhändertagande, boende, patientens upplevelse under och efter tre till tolv månader efter insjuknandet. Alla patienter som drabbats och behandlats för stroke får fylla i registret och ge sina betyg.

Bergslagssjukhuset i Fagersta delar utmärkelsen med Köpings lasarett, eftersom verksamheterna delar ansvaret för områdets strokevård.

– De som bor här, och som behöver vård, hamnar i Köping när de insjuknat. Efter den akuta fasen kommer de till Fagersta för eftervård, säger Lennart Nyman.

Förutom glädjen att tilldelas priset två år i rad så är det också ett kvitto, menar han.

– Vi ser att sättet att jobba, med insatser på akutsjukhuset samt närheten till sjukhuset i Fagersta, är ett framgångsrecept, säger Lennart Nyman och fortsätter:

– Vi har duktiga medarbetare och en bra personkännedom, vilket gör omhändertagandet bättre.

Mer läsning

Annons