Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bastubrand i Virsbo

En villa i Virsbo brandskadades under julaftonskvällen.

Annons

Räddningstjänsten larmades vid 18.30-tiden på julafton till en villa på Enebbavägen. Det hade då utbrutit brand i bastun i villans källare.

- Branden är nu släckt, säger Marvin Sörensen, inre befäl vid Mälardalens brand- och räddningsförbund till vlt.se en knapp timme efter larmet.

Räddningstjänsterna i Virsbo och Surahammar larmades till platsen och det stod snabbt klart att ingen människa skadades fysiskt vid branden.

De tre personer som fanns i villan - en 73-årig man, en 68-årig kvinna och en 30-årig man - kunde ta sig ut oskadda.

Så snart tillräckligt stora styrkor fanns på plats påbörjades rökdykning för att släcka branden och söka igenom huset för att säkerställa att branden inte spridit sig.

- Det har brunnit kraftigt i villans källarvåning. Hur det ser ut på de övriga våningarna vet jag inte riktigt, säger Marvin Sörensen och tillägger:

- Villan värms med el, och då elskåpet smält av branden så kommer det att vara svårt att klara kylan i huset. Vi håller på och söker försäkringsbolagets ombud just nu.

Räddningstjänsten kontrollerade att det inte ligger några glödbränder och pyr någonstans och lämnade under kvällen över till försäkringsbolaget som i sin tur får organisera sanering och se över de boendes situation.

Brandorsaken är inte känd, eventuellt kan något elfel ligga bakom, men det får utredas när brandresterna svalnat så att de kan undersökas. Huset har spärrats av för teknisk undersökning.

Annons