Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Bekvämare att samarbeta med Moderaterna”

S och V strider om vad som orsakade uppbrottet mellan partierna.

Annons

Motivet var enligt S att enskilda personer inom V skulle ha bedrivit oppositionspolitik. Det här håller inte V med om. Från det hållet hävdar politiker i stället att det handlar om att V var obekväma för S:

– Det säger en del om samarbetsklimatet när de frågor vi ställer om otydliga beslutsunderlag och tafflig hantering av ärenden uppfattas som oppositionspolitik, säger Pia Boiardt (V), ordförande i utbildnings- och fritidsnämnden samt ledamot i kommunstyrelsen.

Hon fortsätter:

– Vi har fått dukningar, alltså information på mötet och inte inför – även när det gäller allvarlig information. Att ställa frågor om sådant är inte att driva oppositionspolitik.

Marino Wallsten (S) delar inte den bilden:

– Vi på andra sidan har definitivt upplevt enskilda V-politikers agerande som oppositionellt, säger han och fortsätter:

– Det är bara att titta på alla interpellationer som ställts och hur de till exempel har försvarat konsultavtalen (med Harold Nilsson, förbundschef på NVK).

Pia Boiardt har en annan förklaring till uppbrottet.

– Det är bekvämare för S att samarbeta med Moderaterna. Vänsterpartiet har drivit en proaktiv politik, till exempel för satsningar inom förskola och skola. Men den har inte gillats av andra partier när det ska beslutas om det på högre nivå, säger hon.

Annons