Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Benjamin först ut - och snabbt hem

Unge Benjamin kan räkna sig till 2016 års män. Så varför hänga på BB i onödan?

Annons
Välkommen Benjamin Lundevall. Den först födde på nya året. Hemma hos storasyskon redan nio timmar efter födseln. Theodor 3 år, mamma Anneli med Benjamin och pappa Magnus med Amanda fjorton månader.

Benjamin Lundevall var som sig bör naken vid ankomsten i nyårsnatten men resklädd i slips när han cirka nio timmar efter tolvslaget packade och for hem till Irsta för att möta pressen.

Han ignorerar all medial uppmärksamhet och sover när han tolv timmar gammal intervjuas. Det är framförallt storasyster Amanda som på genuint gutto-rutto-ralt fjortonmånadersspråk för hans talan.

Hon säger nog att det är fin lillebror som anlänt till familjen Lundevall. Vi fattar hur som helst. Storebror Theodor tre år instämmer, särskilt tacksam över att Västerås BB snabbt släpper hem föräldrar som ger sig av hals över huvud i nyårsnatten.

Både mamma Anneli och pappa Magnus har starkt CV i barnafödslar. Förutom att de har Theo, Amanda och nu Benjamin har Magnus en äldre, utflugen kull.

– Vi är en stor härlig familj, säger Anneli som också har barn sedan tidigare.

– Men det här blir man väl egentligen aldrig rutinerad på? säger Magnus.

Benjamin var beräknad till 22 december men låg stilla och växte på sig till 1 januari 03.25 och kom ut 4 466 gram tung och 56 cm lång.

Varför hem från BB så snabbt?

– Vi ville hem till de andra små som väntade, säger Anneli Lundevall som också berättar att nyårsnatten hade bragdkvinnor i tjänst, två hette Åsa och Maritha.

Varför stressa? Benjamin var beräknad till 22 december. Han kom  03.25 in på nya året, den först födde på Västerås BB 2016.
Annons