Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bensinpriset sjunker- trots semestertider

För två månader sedan var det rekordnotering på bensinpriset. Lagom till semestern har bensinspriset sjunkit kraftigt i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg.

Annons

Bensinpriserna brukar skjuta i höjden under semestertider. Hela västvärlden kör i regel mer bil och därför ökar också priserna. Men just nu sjunker istället priserna på det svarta guldet.

– Den här situationen är väldigt ny. Vi vet inte hur länge det håller. Kanske fortsätter priserna att sjunka eller så ökar det. Det står skrivet i stjärnorna, säger Ulf Svahn, VD på Svenska petroleum institutet (SPI).

Att priserna på bensin sjunker beror på att International Energy Agency (IEA) släppt 60 miljoner fat olja från de strategiska lagren.

– Priset på råolja har gått ned kraftigt. Det gäller hela världsmarknaden som har sjunkit och det slår igenom på bensinpriset, säger Ulf Svahn.

Just nu kostar 95-oktanig bensin enligt internetsajten bensinpriser.nu 13,48 öre per liter i Fagersta. I Norberg ligger den billigaste bensinen på 13.63 kronor. Det finns för tillfället inga uppgifter på hur mycket den kostar i Skinnskatteberg.

Enligt samma sajt hittar du den billigaste bensinen i landet på en mack i Ekerö utanför Stockholm. Där kostar den prick 13 kronor per liter.

Mer läsning

Annons