Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad sa "I love you" till poliser

En 43-årig Fagerstaman greps misstänkt för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. I polisbilen började han ge kärleksbetygelser till poliserna – men hotade även att döda dem.

Annons

FAGERSTA. En 43-årig man uppträdde ordentligt förvirrat när han greps av poliser.

Nu tvingas mannen betala 25 000 kronor i dagsböter för två brott.

Ett lägenhetsbråk gjorde att polis kallades till en adress i centrala Fagersta en dag i början på april. På adressen befann sig 43-åringen tillsammans med flera andra personer.

De tre polismän som kom först till platsen insåg snart att de behövde förstärkning och ytterligare en patrull åkte dit.

När 43-åringen, som var berusad, frågades ut av en av poliserna svarade han ”vet inget” på hennes frågor. Mannen sa sedan att han var arg på alla, reste sig från stolen och förklarade att han skulle visa vad han kunde göra innan han slog knytnäven i en skåplucka framför polisen.

Han började sedan gå fram mot polisen som sa åt honom att stanna upprepade gånger. När han höjde nävarna och sa att han inte var den som vek ned sig tog polisen fram sin pepparspray.

Då dök den andra patrullen upp varpå 43-åringen frågade ”ska vi slåss?”. Poliserna såg hans knutna hand och tog tag i mannen som drog sig bakåt och spjärnade emot. Han blev utdragen i hallen, ramlade mot en vägg och sedan ner på golvet.

När 43-åringen låg på golvet beslutade sig poliserna för att sätta handfängsel på honom. Men mannen gjorde motstånd genom att dra händerna under sig och kränga med kroppen.

Till slut lyckades de sätta bojor på mannen.

När han transporterades till Västerås för att få läkarvård var mannen upprörd och fick ibland hållas still.

Han började också ömsom ge kärleksbetygelser av typen ”I love you” och ömsom säga saker i stil med ”jag ska döda er”. Han nämnde också att han skulle åka till Finland för att hämta vapen för att skjuta dem.

Läs mer i fredagens tidning.

Mer läsning

Annons