Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidrag kan bli sista pusselbiten

Under tre år har Västanfors båtklubbs styrelse arbetat fram en lösning för att ro i land miljonprojektet. Nu sätter de hoppet till ett bidrag från länsstyrelsen.

Annons

Båtklubbens tänkta ombyggnation fick klartecken från miljö och bygg förra våren. Sedan dess har de samlat ideella krafter och gjort stora delar själva, exempelvis staketbygge och uppfräschning av byggnader och grusgångar.

– Av totalt 8,4 miljoner

kronor är allt inräknat, alltså även pengar ur egen kassa och eget arbete. Två miljoner kronor är redan egna arbetsinsatser och vi räknar med ytterligare en halv till en miljon, säger Sonny Nilsson, ordförande i Västanfors båtklubb.

Och tre miljoner kronor har Fagersta kommun lovat att låna ut till klubben. Det som fattas, drygt två-tre miljoner, hoppas båtklubben ska täckas av fonder och bidrag från organisationer och företag.

Den sista pusselbiten som båtklubben tror starkt på är det statliga bidraget Lokala Vattenvårdsprojekt (LOVA), som länsstyrelsen administrerar till projekt som gynnar vattendrag och miljö.

– Det vi ska göra är att använda oss av solvärme och sjövatten. Allt för att minska på utsläpp och att värna om miljön. Samt att anlägga en spolplatta där våra medlemmar kan tvätta sina båtbottnar på ett miljövänligt sätt, säger Sonny Nilsson.

Annons