Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil voltade ned på järnvägen

Livshotande tillstånd för en man efter en allvarlig trafikolycka.

Annons

Strax före klockan 17 inträffade en allvarlig singelolycka på länsväg 673 mellan Vad och Sörbo. En bil har voltat ned på järnvägen.

- Bilen har kört av vägen, det är en ganska skarp sväng vid viadukten. De har kört genom skyddsräckena och voltat ned på rälsen. Det är ett fall på tio meter och bilen har rivit ned kontaktledningen, säger Maria Rupla, på polisens länskommunikationscentral i Västmanland.

Två män satt i bilen. Båda var vid liv under räddningsarbetet.

- En är förd till Falun och en till sjukhuset i Västerås, säger Maria Rupla.

Mannen som fördes till Västerås är livshotande skadad, enligt akutmottagningen i Västerås. Han fördes med ambulans vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Sent på torsdagskvällen fanns det ingen information från Falu lasarett om den andre mannens skador.

Olyckan inträffade under en biljakt. Polisen hade följt efter bilen ungefär nio minuter och det gick i riktning mot Söderbärke.

- De fick kontakt med bilen först efter Fagersta, säger Maria Rupla.

Innan olyckan ringde flera personer i Fagerstatrakten polisen angående hur olycksbilen kördes. Bilen är rapporterad stulen och i samband med olyckan finns det enligt polisen misstanke om rattfylleri.

Vägen var fram till strax efter klockan 18 avstängd i båda riktningar mellan Vad och Sörbo och Trafikverket meddelar att det för närvarande är stopp i tågtrafiken mellan Ludvika, Fagersta och Västerås.

Under natten påbörjas Trafikverkets felsökning och reparation på olycksplatsen.

– Förhoppningsvis kommer tågtrafiken att vara i gång i morgon (fredag), säger Denny Josefsson, pressinformatör på Trafikverket.

När räddningstjänsten kom till olycksplatsen behövde de förvissa sig om att järnvägens ström inte var på.

- Vi var tvugna att tänka på vår säkerhet, säger Mikael Persson, styrkeledare.

När järnvägen var säkrad klipptes passageraren loss och föraren hjälptes ur bilen av ambulanspersonal, enligt Mikael Persson.

Mer läsning

Annons