Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspel: Fagerstabesök avslutades på hög höjd

”Alla var glada trots att det luktade otvättade fotbollsskor och ostbågar”. SVT-komikern Anders Jansson, som i veckan bland annat tränat i Fagerstahallen, avslutade kommunbesöket med att berätta om sina intryck.

Annons
Luftbevakningstornet byggdes redan för 70 år sedan men återinvigdes i fredags. Tornet har varit rivningshotat innan länsstyrelsen och Fagersta kommun bestämde sig för att rusta det tillsammans.

Luftbevakningstornet i Fagersta renoverades förra året och återinvigdes i fredags. Anders Jansson, kommunalråd Stig Henriksson (V) och Västmanlands landshövding Ingemar Skogö stod för invigningstalen.

– Det jag visste om Fagersta innan jag kom hit var Atlas Copco, The Hives och Tomas Sandström, stål, musik och ishockey, säger Anders Jansson.

Under veckan har han bland annat hunnit köpa kläder på butiken Bra och begagnat och provträna i Fagerstahallen.

– Det var trångt men alla var glada, trots att det luktade otvättade fotbollsskor och ostbågar, säger Jansson med glimten i ögat.

Han har även fått chansen att umgås med Stig Henriksson, vars politiska väg han jämförde med en lång och krokig väg.

– På vår väg hit till luftbevakningstornet gjorde vi 16 vänstersvängar och elva högersvängar, och så har Stig haft det under sin politiska karriär, säger han.

Återinvigningen lockade mycket folk, en av dem var Fagerstabon Maria Webb.

– Man har ju sett Anders Jansson på tv, men det var kul att höra honom prata live, om något så bekant som Fagersta, säger hon.

Nästa vecka åker Anders Jansson med sina SVT-kolleger till Skinnskatteberg, som också porträtteras i programserien inför valet.

Vyn uppifrån skvallrar om hur svindlande högt 26 meter kan kännas.
Komikern Anders Jansson, kommunalrådet Stig Henriksson och landshövdingen Ingemar Skogö inviger luftövervakningstornet på hög höjd.
Anders Jansson fick en tröja med Fagerstas kända, och omtvistade, slogan

Mer läsning

Annons