Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BILDSPEL: Så roligt var barnens höstlov

Höstlovet lider mot sitt slut för den här gången. Men vilken vecka det varit. Massor med roliga aktiviteter har fyllt barnens lov.

Annons
I Fagersta bibliotek hade Roman Kripatov liten cirkusskola där han lärde barnen att snurra tallrikar och jonglera med käglor.

Norra länsdelen. Clownskola, smyckeverkstad, skridskoåkning eller programmera mikroprocessorer? Fagerstas barn och ungdomar låg inte på latsidan under den lediga veckan.

I Fagerliden tog många på onsdagen chansen att testa skridskoåkning för allra första gången. Bland andra Hani och Rony, 15, som fick mersmak men erkände att det var en aning svårt.

– Ja, det var det, men jag vill lära mig att åka bättre, berättade Hani.

– Det var jättekul, men nu värker fötterna, sade Rony medan han knöt upp rören.

I simhallen i Fagersta invigdes den nya flytande hinderbanan.

– Vi ska försöka använda den så mycket som möjligt, säger Alexander Hietala, som jobbar i Fagerstahallen.

Två höstlovsfirare som testade på banan var Moa och Wilma Groth, som är fritidsboende i trakten.

– Det var kul, säger Wilma.

– Ja, men det var lite svårt, tillägger Moa.

I Skinnskatteberg anordnades bland annat en spännande höstlovskväll på Klockarberget. Arrangör var IOGT-NTO Junis. Barnen som var med lekte bland annat kurragömma och grillade korv.

– Det är roligt. Jag har varit här förut, säger sjuåriga Viola Matsanders.

I Norberg bjöds det på mycket skoj och även lärorika aktiviteter. I Unkan fick barnen på praktiskt och begripligt sätt lära sig hur mikroprocessorer fungerar. Det var så pass intressant att även lärare deltog.

I Unkan var det dataverkstad under tisdagen där barnen fick lära sig att programmera mikroprocessorer. Jim Gage lärde deltagarna - vilka inte bara bestod av barn, även lärare från Käll- och Centralskolan var nyfikna - hur de skulle koppla ihop lysdioder med mikroproccesorer. Här visar Jim Gage hur de kan styra mikroproccesorerna via datorn.
Under tisdagen var det smyckesverkstad i Mariagården. Här visar Håkan Stråhle för Zelda Tallroth hur hon ska fixa smyckestråden. Hon gjorde ett armband med genomskinliga pärlor under dagen.
Höstlov i Skinnskatteberg. Viola Matsanders och Tilde Hultberg roade sig i mörkret.
Moa och Wilma Groth testade den flytande hinderbanan i Fagerstahallen.
Rony (tv) och Hani (th) provade skridskoåkning på Fagerliden.
Cirkusshow och liten cirkusskola med Roman Kripatov.
Annons