Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilprovningen  blir privatägd

Svensk Bilprovning säljer sin verksamhet i Fagersta till det privata bolaget Opus, som köper en tredjedel av statens bilprovningar för 375 miljoner kronor.

Annons

Fagersta. "Vi känner oss nöjda med affären och är glada över att ha tecknat avtal med Opus. Det är en kompetent aktör som vi har ett stort förtroende för. Vi är övertygade om att försäljningen blir bra för våra kunder, medarbetare och för utvecklingen av branschen", säger Benny Örnerfors, vd för Bilprovningen, i ett pressmeddelande.

Tidningen har tidigare berättat att bilprovningen i Fagersta kommer att säljas till en privat aktör.

I måndags stod det klart att det svenska bolaget Opus Group AB köper en tredjedel av bolaget för 375 miljoner kronor. Det handlar om 70 besiktningsstationer, däribland bilprovningen i Fagersta.

–De har meddelat att de har tankar om att förändra verksamheten. Ett nytänkande. De vill bland annat föra in ny teknik. Jag har positiva känslor inför det här. Det ska bli riktigt kul. De har bra idéer, säger Jonas Torstensson, platschef för Bilprovningen i Fagersta, Köping, Ludvika, Sala och Örebro.

Anna Ekehov är teamledare på bilprovningen i Fagersta. Hon hoppas att Opus vill fortsätta driva och utveckla bilprovningsverksamheten framåt.

–Det kommer att bli bra i och med att det är ett företag som kan branschen, ett svensk företag och att de har utvecklat många av de provutrustningar vi i dag använder oss av. Det känns tryggt på det sättet, säger hon.

Läs mer i fredagens tidning.

Annons