Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BK Triss får kvala till högsta serien

Den avgörande omgången mot BK Nova blev en riktig rysare.Men BK Triss kunde få kontroll på nerverna och vinna med 12-8. Därmed står det klart att laget nu får kvala till elitserien.

Annons
Michael Andersson klappas om efter att ha slagit en

BOWLING. BK Triss bowlingkillar är klara för kval till elitserien. Detta efter att man i den sista serieomgången besegrat BK Nova från Nynäshamn med 12-8. Det blev en spännande match in i det sista där det var små marginaler som kom att avgöra.

Det var ett taggat Triss som kom till spel mot BK Nova. Man startade den första serien med dagens bästa slagning 1818 mot gästernas 1697.

Bland annat svarade Michael Andersson för en ny trehundring. Detta innebar att man tog den första serien med 4-1 och fick den start man önskade sig.

Du är naturligtvis nöjd med segern men vad i övrigt är du mest nöjd med?

–Att de rutinerade verkligen kliver fram och tar tag i matchen. Att Lars Åke Bylund efter en skral inledning kommer tillbaka i sista serien och spelar mycket starkt. Nu ska det bli riktigt roligt att spela kval utan någon press, säger coach Christer Samuelsson och fortsätter:

–Vi kvalar till en plats i elitserien och kan inte åka ur allsvenskan, det är skönt. Från det att vi fick platsen i ettan i fjol och klarade kvalet till att nu tagit en tredje plats i allsvenskan och få kvala uppåt är helt underbart. Vilken säsong killarna gjort.

Läs mer i måndagens tidning.

Mer läsning

Annons