Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bluffbrev kom med vanlig post

Bluffbrev via e-post är hur vanliga som helst. Att samma typ av oblyga försök att lura människor kommer med den vanliga posten händer däremot inte lika ofta. Men just ett sådant brev fick en äldre man nu i veckan.

Annons

Fagersta. Mannen, som är i 90-årsåldern och vill vara anonym, fick med posten i tisdags ett brev poststämplat i Hongkong.

– Jag skrattade när såg brevet, jag förstod ju att det var något lurt, säger Fagerstabon.

– Nu kan jag inte engelska, men min dotterdotter hjälpte mig att översätta. Och nu vill jag gärna varna andra, i fall det är fler som får liknande brev.

Kort går brevet ut på att en bank i Hongkong letar efter en släkting till en tidigare kund. Kunden ska ha varit verksam inom oljebranschen i Hongkong, men tyvärr omkom han i samband med tsunamin 2004.

Den avlidne mannen hade då närmare 19 miljoner amerikanska dollar placerat på ett konto i banken. Pengar som ännu finns kvar, då baken inte lyckats spåra några arvtagare till mannen. Enligt brevet har mannen samma efternamn som Fagerstabon.

Nu vill banken att Fagerstabon ska höra av sig, så att han kan få del av pengarna. Dock får han inte hela summan. Merparten, 65 procent, stannar hos en av bankens tjänstemän. Men 30 procent ska i alla fall gå till Fagerstabon.

Jörgen Hjerpe[email protected]

0223-466 19

Annons