Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende i Stabäck utan fast telefoni efter kabelbrott

Christina och Hans Pernäng i Stabäck har varit utan fast telefoni och internetuppkoppling i en och en halv vecka. De tycker att de har fått dålig information om vad som är fel.

Annons
Christina och Hans Pernäng bor alldeles bredvid det brandhärjade området i Stabäck. Att vara utan fast telefoni och ADSL-uppkoppling ställer till problem för dem. Innan veckans slut ska kabelbrottet åtgärdas. Exakt när det kommer ske var oklart på tisdagseftermiddagen.

Den 7 augusti slutade den fasta telefonin och ADSL-uppkopplingen att fungera i familjens hus i Stabäck. Christina och Hans Parnäng berättar att mobiltäckning i området inte är så stark och att det därför blir extra kännbart med felet.

– Vi är så beroende av det här, säger Kristina Pernäng, och påpekar att de använder internet för vardagliga ting som att betala räkningar.

Efter att den fasta telefonin slutade fungera har paret tagit emot vissa felmeddelande från sin operatör Glocalnet. Men de tycker inte det gett så mycket, de efterlyser till exempel en prognos om hur länge felet ska vara.

–Just att vi inte vet något är det värsta, säger Christina Pernäng.

– Att det blir fel är en sak, med de ska informera på ett bra sätt, säger Hans Pernäng.

Pia Torstensson, kommunikatör åt Glocalnet, berättar för Fagersta-Posten att orsaken till felet i Stabäck är ett kabelbrott.

– Självklart hade det bästa varit att de hade blivit kontaktade, tyvärr har det inte skett, säger Pia Torstensson, kommunikatör åt Glocalnet.

Företagets underleverantör arbetar med att lösa problemet.

– Man har sagt att innan veckans slut så ska det vara åtgärdat, säger Torstensson.

Annons