Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bombgrupp kallad till Fagersta

Byggelever vid NVU:s byggprogram höll på med ett grävarbete till en fastighet längs gamla Norbergsvägen när de upptäckte en kartong innehållandes vad som verkar vara dynamit.

Annons
Kartonglådan med vad som misstänks vara dynamit eller sprängmedel har ställts på hinken.

Enligt lappen på kartonglådan ska den vara över 65 år gammal. Lärare kontaktade polis och skickade bilder på lådan. Polisen skickade bilderna vidare det till bombgruppen i Stockholm som ska vara på plats.

Eleverna hann med att plocka upp lådan. Polisens bombgrupp har tidigare bedömt att det inte är någon omedelbar fara och under förmiddagen var området inte avspärrat. En polisstyrka har varit på plats för att bevaka området.

– Bombgruppen har åkt upp för att själva titta på vad det är för något. Det är försiktighetsåtgärder för att titta vad det är. Kan man lyfta det och flytta det åt sidan så vill man att det ska fraktas iväg på ett säkert sätt. Vad bombgruppen gör är att de har med sig vad som ser ut som en rund boll på en släpkärra och där kan de stoppa ner föremålet och frakta ut det från staden, säger Mikael Hedström, presstalesman hos polisen.

– Sådant här händer rätt ofta att man hittar gammal dynamit vid gamla hus. Vad som kan bli farligt med gammal dynamit är om det har bildats kristaller, säger Mikael Hedström.

Bombgruppen kunde vid lunchtid avlägsna det misstänkta sprängmedlet.

Annons