Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist på läkare – trots landets högsta löner

Lönen är inte allt. Trots en medianlön för landstingets distriktsläkare på 73 300 kronor är en tredjedel av tjänsterna vakanta.

Annons
Att anställa fler ST-läkare är det enda sättet att lösa det här”, säger Rune Kaalhus, ordförande för distriktsläkarföreningen i Västmanland.

Löneläget på vårdcentralerna i Norberg och Skinnskatteberg är i nivå med länet. Inte heller här är alla tjänster bemannade med fasta läkare.

– Vi har försökt locka med lönen men det hjälper föga. Jag vill ändå inte klaga eftersom situationen är god jämfört med på en del andra vårdcentraler i länet, säger Maria Romlin, verksamhetschef på landstinget.

Klagar gör inte heller Karin Trogen, 89, patient på Norbergs vårdcentral.

– Det är så bra som man kan fordra.

Karin Trogen är nöjd med att ha fått träffa samma läkare under en längre period på vårdcentralen.

En vakans i Norberg är bemannad med två hyrläkare som delar på en tjänst. Norberg har dragit en vinstlott eftersom båda har tjänstgjort länge. I Skinnskatteberg byts snart hyrläkaren ut mot en underläkare under specialistutbildning.

– Varje stafettläkare kostar 40 000–50 000 kronor i veckan, och så vill man ju att läkarna ska vara en del av personalgruppen för att driva vårdcentralens utvecklingsarbete framåt, säger Maria Romlin.

Situationen för vårdbolaget Mitt hjärtas vårdcentral i Fagersta liknar landstingets. För att bemanna sina sju tjänster har vårdcentralen tills nu haft två hyrläkare.

– Vi ligger nära landstinget i lönenivå men har valt att inte använda lönen som vapen. Gör man det är man inne på ett sluttande plan, säger Lennart Nyman, verksamhetschef på landstinget.

Västmanland har minst antal ST-tjänster där unga läkare specialistutbildar sig. Rune Kaalhus, ordförande för distriktsläkarföreningen i Västmanland och familjeläkare på Läkargruppen anser att det är en förklaring till läkarbristen. I stället för att erbjuda ST-tjänster har Västmanland, som han uttrycker det, ”kannibaliserat” på andra landsting genom att försöka locka över färdigutbildade distriktsläkare med högre löner.

Lennart Nyman och Maria Romlin är inne på samma linje. Maria Romlin menar att det också är viktigt att få in läkarassistenter redan under grundutbildningen och att rekrytera bland de många svenskar som läser till läkare utomlands. Men också det kräver fasta läkare, då läkare under utbildning behöver handledning.

Mitt hjärta har nyligen rekryterat en ST-läkare och har nu bara en hyrläkare på vårdcentralen.

– Det är ett sätt att investera i en framtida bra situation för verksamheten, säger Lennar Nyman.

Landstingsstyrelsens ordförande Denise Nordström (MP) medger att länets lönesatsning på distriktsläkare har misslyckats.

– Vi försökte via lönen locka folk att bli allmänmedicinare, men det räckte bevisligen inte, säger hon.

”Det är så bra som man kan fordra”, säger Karin Trogen, 89, patient på Norbergs vårdcentral.

Fler ST-läkare i primärvården

I norra länet är alla tjänster bemannade – vissa med hyrläkare. Därför klarar Norberg och Skinnskattebergs vårdcentraler att erbjuda läkarbesök inom 7 dagar.

Patientens helhetsintryck efter besök vid vårdcentralerna var 65 respektive 66 vilket är sämre än rikssnittet på 71.

Under 2014 har ST-läkarna ökat något och de ska blir fler. Landstinget har inlett ett åtgärdspaket med rekrytering, arbetsmiljö och chefsstöd.

Mer läsning

Annons