Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsplats gör comeback – premiären närmar sig

Snart är det premiär för VLT:s satsning Brottsplats. Det är ett lokalt ”Efterlyst” på webben som gör efterlängtad comeback efter fem år.

Annons
Ann-Sofie Sannemalm leder VLT:s webb-tv-program Brottsplats med Anders Hedström, polisens presstalesperson, som återkommande gäst.

– Det blir en nystart av Brottsplats som vi vet har varit efterlängtad av våra läsare och tittare. Än i dag går folk in och gillar sidan på Facebook, säger Ann-Sofie Sannemalm, kriminalreporter på VLT och Brottsplats programledare.

Brottsplats ska handla om aktuella brott och rättegångar– stort som smått. Programmet sänds varje torsdag på vlt.se med start i övermorgon.

– Tanken är att det ska vara aktuellt. Vi ska försöka fånga vad som händer just nu. Ta upp efterlysningar, olika brott, vad polisen behöver ha hjälp med.

Anders Hedström från polisen ska vara ständig gäst i programmet.

– Det blir ytterligare en möjlighet för oss att få in information kring de brott som kommer att tas upp i programmet. En kompletterande kanal som kanske fångar en annan kategori än de som tittar på vår hemsida eller Facebook, säger Anders Hedström.

– Det är inget samarbete så att vi sitter i varandras knä. Brottsplats är ett journalistiskt urval. Vi ska försöka få filmer på brott som vi normalt inte visar och där polisen behöver hjälp. Vi vet att brott lockar så vi tror verkligen på det här, säger Ann-Sofie Sannemalm.

Mer läsning

Annons