Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Butiken ska vara mer än en kassa”

Michelle Jonsson som vill rädda kvar djuraffären i Fagersta får ett enormt stöd med hjälp av en insamling som startats.

Annons
Hundliv. ”Hundar har alltid varit mitt liv”, säger 26-åriga Fagerstabon Michelle Jonsson, här med sin hund Pax. Michelle Jonsson planerar att driva djuraffären i Fagersta vidare, som i så fall nischas mot hundar och hundträning.Foto: Lina Svalbro

Fagersta. Michelle Jonsson vill ta över djuraffären i Fagersta efter sin moster Erika Rasila. När banken sa nej till att Michelle Jonsson skulle låna pengar till den egna insats hon behöver lägga, hade det kunnat ta stopp och Katt och hund tvingas lägga ned.

– Men så var det var en vän som lade in en slant och så spred det sig, säger Michelle Jonsson.

Från att ha saknat 50 000 kronor för två veckor sedan är honnu knappt 10 000 kronor från att nå sin dröm i den insamling som upprättats.

– Det är många som stöttar idén, som vill ha kvar djurbutiken, säger en glad Michelle Jonsson.

Målet är att nischa sig mer mot hundar och hundträning, hon är aktiv i den lokala brukshundsklubben som hon tycker är ”jättefin”, men ha kvar fågel- och fiskgrejer i mindre skala. Där planerar hon att ta hjälp av akvarieföreningen för att få till en bra sektion.

– Butiken ska vara mer än en kassa. Människor ska känna sig välkomna att komma in fast de inte handlar, säger Michelle Jonsson som hoppas att kunna arrangera föreläsningar i butiken.

I veckan träffar hon banken, då har hon förhoppningsvis kunnat skrapa ihop till insatsen.

– Man bara hoppas att det ska gå vägen, säger Michelle Jonsson.

Mer läsning

Annons