Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chans att säga sitt om framtidens vård

Landstinget Västmanland genomför nu en invånardialog kring framtidens hälso- och sjukvård med utblick mot år 2025. Drygt tusen länsbor har hittills tyckt till och gett sin syn på vad som är det viktigaste att fokusera på i framtiden.

Annons
Landstingspolitikern Dennis Nilsson (S), ordförande i beredningen kommer att besöka Fagersta, och förmodligen också Norberg, i denna vecka. ”Det har jag som avsikt, exakt vilken dag vet jag inte ännu”.

– Jag tycker att det är jätteviktigt att ge sig ut och prata direkt med västmanlänningarna. Det går inte att bara gissa vad invånarna tycker är viktigt, man måste fråga, säger Dennis Nilsson (S), ordförande i beredningen för invånardialog i ett pressmeddelande.

Genom möten med invånare och frågeställningar på nätet har landstingspolitikerna hittills snappat upp vad de drygt tusen västmanlänningarna, som svarat på frågorna, anser är viktiga fokusområden.

Det tre viktigaste punkterna som framkommit är inom områdena tillgänglighet, prioriterad vård och personal.

Inom områdena rör det sig om frågeställningar som närheten till vård, specialistkliniker för äldrevård och psykiatri samt bemanning.

Förutom att landstingspolitikerna är ute på gator och torg för att ställa frågor ges även länsborna möjlighet att delta via olika digitala dialoglösningar såsom Invånarpanelen med anslutna länsbor och en öppen enkätlösning som nås via landstingets hemsida under fliken hos2025 (hälsa- och sjukvård 2025).

Mer läsning

Annons