Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christer Fuglesang besöker Söderbärke

Nästa vecka kommer Christer Fuglesang till Söderbärke. Det är rymdtema på ett läger och den svenske astronauten är en given gäst.

Annons

Scouternas stora sommarläger i Söderbärke har på senare år blivit något av en tradition. I helgen är det dags igen. Då kommer 1500 scouter från hela landet att slå läger vid Kopparbo lägeranläggning vid Malingsbosjön.

Varje sommarläger har haft ett tema, förra året var det pirater, och i år är det rymden som gäller.

– Syftet är att barnen ska få lära sig om rymden och teknik. Vi vill utbilda ungar genom lek, säger Anna Sandberg, en av lägerarrangörerna.

Scouterna samarbetar i år med Rymdstyrelsen och Framtidsmuseet, och barnen kommer bland annat att kunna besöka ett mobilt stjärnlaboratorium och en skalenlig modell av solsystemet.

Men den största attraktionen blir den svenske astronauten och rymdresenären Christer Fuglesang som besöker lägret under nästa vecka för att svara på barnens frågor.

Dessutom blir det klassiska scoutaktiviteter som kanotpaddling och vandring. Barnen får bygga sina egna läger och laga sin egen mat, berättar Anna Sandberg.

– Sådana här stora läger blir ju som små minisamhällen. Man lagar mat, diskar, bygger lägerplatser och lär sig att samarbeta så att allt ska fungera, säger hon.

Mer läsning

Annons