Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagen före tävling förstörde vandaler underbacken

Ringvägsbackarna har drabbats vandalisering någon gång under torsdagskvällen efter att prepareringen av underbackarna till helgens ungdomstävling precis blivit klar.– Vi får börja om från början, säger Seppo Reijonen, ordförande Fagersta Backhopparklubb.

Annons
Bakom Daniel Johansson, Dennis Lindberg och Seppo Reijonen syns bland annat vattentanken som välts.

Cirka 35 backhoppare i åldrarna fem till tretton år väntas komma till tävlingen som börjar lördagkväll. Även Lilla Sportspegeln har lovat att komma.

Seppo lovordar Dennis Lindberg och Daniel Johansson från Alltjänst. Tillsammans har de slitit hela veckan med att köra dit och skyffla ut snön i underbackarna för hand. Dennis Lindberg blev djupt besviken av synen han mötte när han åkte till backarna halv sju på fredagsmorgonen.

– Vi har stannat kvällar och jobbat in i det sista för att få allt klart inför tävlingen. Det har varit mycket svett och tårar, säger Dennis Lindberg.

Kvällen eller natten innan har några personer kastat undan bommarna som spärrat av underbackarna och vält en tom vattentank. Seppo tror att de åkt sopsäck i backarna då en sådan fanns kvar i ena backen. Och den omsorgsfulla prepareringen av underbackarna var förstörd.

– Vi får börja om från början. Jag ska ringa brandkåren så vi får hjälp med att vattna backarna igen, säger Seppo Reijonen.

– Det är inte roligt när det här händer och det är inte roligt för barnen som ska komma hit och åka om backarna ser ut så här, säger Seppo Reijonen.

Under fredagsmorgonen har han polisanmält det inträffade som skadegörelse.

Annons