Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniels pappa dog efter vårdslarv

Daniel Normans pappa dog på sjukhuset i Köping. Nu anmäler Daniel sjukhuset till Socialstyrelsen.

Annons
Daniel Normans pappa John dog efter att en infektion spridit sig i blodet. Nu anmäler Daniel sjukhuset till Socialstyrelsen.

FAGERSTA/KÖPING. Tidigare i år avled 66-årige Fagerstabon John Norman på sjukhuset i Köping efter att en infektion spridit sig i blodet. Nu anmäler sonen, Daniel Norman, sjukhuset till Socialstyrelsen eftersom han inte anser att de tog hans oro på allvar.

– Jag är inte ute efter att sätta dit någon på något sätt. Vi får inte tillbaka vår pappa för det. Däremot känner jag att min pappa inte fick den behandling jag tycker att han hade rätt till och att man inte tog min oro på allvar, säger Daniel Norman.

Det var i mitten av mars som hans pappa fick lunginflammation och hamnade på en intensivvårdsavdelning på sjukhuset i Västerås. När han blev piggare och inte ansågs vara i behov av intensivvård längre skickades han till sjukhuset i Köping. Efter några dagar upplevde Daniel Norman att hans pappas tillstånd försämrats. Det påpekade han för den ansvariga sjuksköterskan på avdelningen. "Senildementa kan behöva längre tid att återhämta sig efter en infektion gavs som förklaring. Han ansågs vara medicinskt färdigbehandlad och man planerade för hans hemgång var det besked jag fick", skriver Daniel Norman i sin anmälan. Han skriver vidare att han möttes av samma reaktion några dagar senare, när han upplevde sin pappas tillstånd ännu mer försämrat. Men någon timme senare konstaterade en läkare att tillståndet var kritiskt för hans pappa. Lunginflammationen hade blivit en infektion som spridit sig i blodet. En och en halv dag senare avled Daniel Normans pappa på hjärtintensiven i Köping. I anmälan skriver Daniel att det efter den 23 mars inte förts några journalanteckningar om hans pappas hälsotillstånd förrän den 28 mars, samma dag som han flyttades till hjärtintensiven.

Har sjukhuset i Köping några särskilda riktlinjer för hur anhöriga ska känna sig lyssnade på?– I alla sammanhang är anhöriga en otroligt viktig tillgång i vården. Vi vårdar många äldre, där är anhöriga särskilt viktiga,säger Gunilla Korp är tillförordnad verksamhetschef på Västmanlands sjukhus Köping.  

Läs mer i måndagens papperstidning eller köp e-tidningen här.

Mer läsning

Annons