Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför växer hans byggföretag rejält

Under de senaste åren har företaget gått från enskild firma till aktiebolag. Från en till åtta anställda. På Tillväxtligans andra plats hamnar hantverkarna från Andrema Byggservice.

Annons
Vd:n Andreas Magnusson menar att det är svårt att få tiden att räcka till när företaget växer starkt.

Företaget har det senaste året ökat sin omsättning med 486 procent. Den främsta anledningen till framgången är att företaget gått från bolagsformen enskild firma till aktiebolag. I och med aktiebolaget följer även Andrema Byggservice kriterierna för att kunna hamna på Tillväxtligans lista, som varje år sammanställs av Almi.

– Med aktiebolag kommer större jobb, förklarar vd:n Andreas Magnusson.

Enligt honom finns en kompetens som är extra viktig för att kunna driva ett framgångsrikt företag.

– Det viktigaste är att försöka sköta om sina kunder. Det är de man lever på, så det kan man ju i alla fall försöka med.

Under hösten och vintern arbetar de åtta anställda byggnadsarbetarna i första hand med industrijobb och utbyggnader åt privatpersoner. Utöver det ägnar de sig också åt renovering, ombyggnad, nybyggnad och markentrepenad. Till större delen befinner de sig i Norberg och Fagersta. Enstaka gånger tar de sig till Västerås.

– Personalen är jättebra. De är ärliga människor. De är bra yrkesfolk allihopa och de kan sin sak, säger Andreas Magnusson.

Tidigare var han anställd som snickare på ett annat byggföretag. Men företaget tvingades lägga ned och då såg han chansen att starta eget.

– Jag har arbetat helt själv i firman sedan 2002. Men företaget blev större och mellan 2012 och 2013 började jag anställa folk.

I och med att Andrema Byggservice växer blir den största utmaningen att få tiden att räcka till.

– Det är ständigt över-belastat. Jag skulle vilja ha mer folk, men samtidigt inte. Jag tycker det är bra som det är nu. Men kontaktnätet blir större och då behöver man ju mer folk.

När det spricker i planeringen handlar det oftast om något oväntat.

– Man håller på med något och sen får man ett annat akutjobb att göra som man måste sticka iväg på. Det kan vara en vattenskada eller läckage på tak. Vissa jobb måste man prioritera och ta före andra.

Enligt Andreas Magnusson finns en anledning till att vänta med anställningar. Han vill vänta och se vad som händer med ROT-avdraget. Han tror att det kan påverka tillväxten.

Sedan början av 1990-talet, när han gick ut byggprogrammet på gymnasiet, har han själv arbetat som snickare.

– Det är ett fritt arbete det här så jag trivs med det jag gör.

I framtiden kommer han fortsätta att satsa på företaget, men för tillfället ska inga stora förändringar ske.

Mer läsning

Annons