Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De bjuder på house i Norberg

En ny elektronisk musikfestival har ploppat upp i Norberg. Det är housefesten Unwind som ska inta Kärrgruveparken i sommar.
Arrangörerna hoppas få dit över 3 000 besökare.

Annons

Mårten Schultzberg och Niklas Ekström kommer från Flen och besökte Kärrgruveparken i Norberg för första gången förra sommaren. De var där för att hjälpa sin vän Tony Lundin, vars bolag äger parken.

– Först när man går in i Folkets park så får man en folkdanskänsla men så helt plötsligt försvann det filtret och då såg vi att fasiken här skulle vi vilja ha en riktigt bra fest, säger Mårten Schultzberg.

Idén till att anordna en festival inriktad på housemusik föddes. Och snart beslutade Mårten och Niklas, som båda har stor erfarenhet av att anordna events och fester, att göra verklighet av sina tankar.

– Tidigt på hösten så spikade vi att nu kör vi, säger Niklas Ekström.

Det bestämdes att Unwind-festivalen ska hållas 4-6 juli och att dj:s och artister ska uppträda på tre olika scener i parken.

– Det ska bli en helt grym feststämning, det ska kännas riktigt trevligt, exklusivt, mysigt, allt man vill ha ut av festivaler fast bättre än det som finns i dag, säger Niklas Ekström.

Just nu bokas artister och hittills är det klart med akter som Tristan Garner, Style of Eye och F.O.O.L. Mårten Schultzberg berättar att man satsar på kvalitativa och respekterade namn.

– Det är kända discjockeys från Sverige och övriga delar av världen.

Läs hela intervjun med arrangörerna till festivalen Unwind i fredagens papperstidning.

Mer läsning

Annons