Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De får inte in rätt nyheter

SVT har sedan i söndags övergått till att dela upp sina regionala nyheter i länsindelningar. Men hos Larssons och Igevads i Norberg sänds nyheter från Örebro.

Annons
Marianne Igevad, Gun-Britt Larsson, Bror Larsson och Martin Igevad är några av flertalet hushåll i Västmanland som inte får in SVT Nyheter Västmanlands regionala tvsändningar.

Från att ha sänt lokala nyheter från 19 regioner valde SVT 1 och SVT 2 att utöka nyhetssändningarna till 21 stycken. Från och med i söndags är tanken att Västmanland ska ha en egen sändning och Örebro en annan, från att tidigare ha varit samma i programmet Tvärsnytt.

– När vi fick höra om omställningen tyckte vi att det var jättebra. För man vill veta vad som händer lokalt här i länet, säger Norbergsbon Gun-Britt Larsson.

Men när paret skulle slå på teven för de lokala nyheterna, visades SVT Örebro.

– Vi har ringt till SVT och vi har ringt till Telia. För vad det verkar som är det många med Telia bredband som drabbats av det här. Och till svar fick vi att de skulle vara felanmält och att ett sms skulle skickas ut till oss när det var åtgärdat, säger Martin Igevad.

Nu har det snart gått en vecka och problemet kvarstår, och något sms har de inte fått.

– Och det är säkert många äldre som inte kan eller vet hur de ska göra som drabbas av det här. Jag har hört mig för och vet uppemot ett 30-tal som har samma problem, säger Marianne Igevad.

Vad alla med samma problem verkar ha gemensamt är att de har Telia som operatör.

– Så om det är ett fel hos Telia tycker man att de kan meddela sina kunder om det, säger Bror Larsson.

Mer läsning

Annons