Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De hjälpte dam som gått vilse

Fagerstaborna Suber Abdi och Firas Muhammed Farrawi var på väg hem från gymmet när de hittade en äldre dam gråtande över att hon gått vilse. Tack vare de två killarna kom damen hem helskinnad.

Annons
När Suber Abdi och Firas Muhammed Farrawi träffade en dam som var vilse, tog de med henne till Risbroskolans fritidsgård.

FAGERSTA. Suber Abdi och Firas Muhammed är elever på Risbro- och Brinellskolan. För drygt en vecka sedan när de passerade skolområdet fick de syn på en äldre dam som var förvirrad och inte visste var hon befann sig.

Killarna var på väg hem från gymmet när de hörde damen gråta och ropa efter dem vid tunneln nedanför Risbroskolan. De frågade var hon bodde och var hon var på väg.

Damen svarade att hon inte visste. Hon berättade att hon hade gått vilse på exakt samma plats året innan. Eftersom hon inte kunde ge killarna någon information om var hon bodde tog killarna in henne till Risbroskolans fritidsgård, där personalen tog över. Sedan kom polisen och damen kunde få hjälp att hitta hem till sig.

Att hjälpa den gamla damen var för Suber och Firas en självklarhet och inget de anser speciellt heroiskt gjort.

–Vi gjorde bara det man ska göra, man ska hjälpa alla som man kan hjälpa, säger Firas.

Vad hade ni gjort om inte fritids hade varit öppet den kvällen?

–Då hade vi ringt polisen direkt, avslutar killarna.

Mer läsning

Annons