Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kammade hem drömvinsten

I morgon söndag ses Gabriella Rehnström och Björn Jennlinger i tv-programmet Bingolotto. Då berättar de om drömvinsten och hur den förändrade livet.

Annons
Gabriella Rehnström och Björn Jennlinger vann drömvinsten i Bingolotto i slutet av 2011.

I slutet av 2011 hade familjen Rehnström-Jennlinger en tung period, alla mådde dåligt av olika anledningar och Gabriella beskriver det som att de var på botten.

För att muntra upp sig bestämde de sig för att köpa lotter till en uppesittarkväll med Bingolotto.

Lotterna inhandlades via internet och på grund av diverse problem med tekniken fick de ut lotterna precis innan sändningen startade. När dragningen väl var i gång missförstod de hur den gick till och rättade lotten på lotteriets hemsida istället. Då kom de åtråvärda orden upp på skärmen. ”Grattis till vinsten”.

– Första reaktionen var att vi skrattade, vi trodde inte att det var sant och kollade typ 100 gånger och fick samma svar varje gång, berättar Björn.

För att verkligen få vinsten bekräftad ringde de flera gånger till lotteriet för att dubbelkontrollera att det stämde. Och det gjorde det, en helt ny Volvo V60 och en miljon kronor, så kallat ”bilen full med pengar” av Bingolotto.

– Det var svårt att tro på att det var sant förrän vi hade fått pengarna på kontot och bilen på uppfarten, säger Gabriella som berättar att de var överlyckliga över vinsten.

Det första steget efter att vinsten kommit in på kontot var att betala av gamla lån och skulder.

– Det var väldigt skönt att bli av med, speciellt jag som hade skulder hos Kronofogden då, berättar Björn.

De har fått många gratulationer sedan vinsten och har inte märkt av någon avundsjuka.

– De flesta visste om vår situation innan vi vann och de tyckte att vinsten verkligen kom till rätt personer, säger Gabriella som tycker att det är kul att berätta deras historia.

– Det ger hopp, för det kan faktiskt hända att man vinner. Det är som man säger, plötsligt händer det.

Annons