Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De prisas i teve för hjältedådet

På kort tid har brandtrion från Virsbo gått från att vara lokalkändisar till att bli hjältar med hela svenska folket. Deras insats i skogsbranden nådde Svenska hjältar-juryn som nu utsett dem till vinnare i kategorin Årets livräddare.

Annons
Årets livräddare. Mikael Bergner, Björn Svensson och Tommy Tuike är brandtrion som räddade 42-årige Reine Ullén från att dö i skogsbranden.

Den fjärde augusti är ett datum som fick Björn Svensson, Mikael Bergner och Tommy Tuikes liv att ta en ny vändning.

Det var då de tog beslutet att riskera sina egna liv för att rädda den svårt brännskadade Reine Ullén undan skogsbranden. I dag har deras historia spridit sig som en löpeld genom bland annat sociala medier.

Projektet Svenska hjältar fick nys om brandtrion och har nu utsett dem till vinnare i kategorin Årets livräddare.

– Det känns otroligt kul, som en bonus i allt det här. För det stora kvittot, eller bekräftelsen, är vetskapen om att det beslutet vi tog att springa in räddade Reine, säger brandmannen Mikael Bergner.

Den 12 december kommer brandmännen att mottaga priset i den tv-sända Svenska hjältar-galan inför en miljonpublik. De kommer även på fredagsmorgonen att medverka i Nyhetsmorgon i tv4.

– Jag är nöjd om jag får vara lite i bakgrunden. Jag har inget behov av att synas, men det ska bli kul att få ta emot priset. Efter det här kanske det lugnar ner sig, skrattar Mikael Bergner.

Mer läsning

Annons