Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill bygga brygga

Sjön vid strandpromenaden i Skinnskatteberg behöver bli mer tillgänglig för äldre och funktionshindrade. Det tycker Helena Cederberg och Christine Bagger (V), som lämnat in en motion till kommunen.

Annons
Helena Cederberg och Christine Bagger (V) tänker sig en lång brygga ut på sjön, strax till höger om den privata brygga som redan finns vid strandpromenaden. De ser bland annat en brygga och en park med bänkar som ett helhetslyft för strandpromenaden.

Strandpromenaden, som går längs Nedre Vättern utanför tätorten, och själva sjön, är attraktivt och något Skinnskatteberg borde ta bättre vara på, tycker motionärerna.

– Det finns många som inte har båt eller som längre kan använda den av olika skäl. Vi vill ha en lång brygga ut i sjön som en pir ut i vattnet, så att det blir lättare för pensionärer med rullatorer och även för handikappade, säger Christine Bagger och tillägger:

– Alla ska kunna gå ut mot vattnet och känna svalkan.

Bryggan ska vara utrustad med räcken och sittplatser, tycker Helena Cederberg och Christine Bagger.

– Den kan ju även användas av barngrupper i förskolan och inom den kommunala äldreomsorgen, säger Christine Bagger.

De vill också att björkallén mellan sjön och bostadsområdet Masmästarbo, längs Köpingsvägen, byts ut och planteras om.

Och i anknytning till bryggan skulle gräsytan kunna bli som en park, med bänkar utmed vägen, menar de.

– Här i Skinnskatteberg finns ingen nära och naturlig samlingsplats, som till exempel Vilhelminaparken i Fagersta. Det här är något i alla fall alla i tätorten skulle ha nära till, säger Helena Cederberg.

Mer läsning

Annons