Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den avlidne är Svartenbrandt

Enligt uppgift till NA är det Lars Carlander, tidigare Lars-Inge Svartenbrandt, som har påträffats avliden i den lägenhet i Kopparberg som tidigare brann.

Annons

Det var vid 17-tiden som polisen larmades till platsen.

- Vi fick larm om ett bråk i en lägenhet på Bergmästaregatan. När vi kom till platsen möttes vi av att det brann i bostaden, så vi larmade räddningstjänsten, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Initialt fanns uppgifter om att det fanns bensin i lägenheten, något som kan förklara det häftiga brandförloppet.

- Jag tittade upp mot bostaden. Då såg jag hur eld slog upp mot fönstren och ut genom ventilationen. Men lika plötsligt som elden flammade upp, lika plötsligt dog den. Men sedan tog en rejäl rökutveckling vid, säger vittnet Thomas Larsson till NA.

Räddningstjänsten påbörjade släckning av branden. Klockan 18.14 kunde en kvinna med hjälp av brandkårens kranbil evakueras från lägenheten via ett fönster.

Kvinnan hade andats in rök, men ska inte ha fått allvarliga skador.

Rökdykare tog sig sedan in i bostaden och påträffade där en avliden man. Enligt uppgift till NA ska det vara den välkände återfallsförbrytaren Lars Carlander, tidigare Lars-Inge Svartenbrandt, men polisen kan inte bekräfta det.

- Vi har inte identifierat personen ännu, så jag har inga uppgifter om vem det är, säger Lotta Lindblad.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand, i och med att man ännu inte har en naturlig orsak till branden.

Under räddningsarbetet spärrades vägen utanför fastigheten av. Polisen hade tre patruller på plats, medan räddningstjänsten hade flera enheter. Ambulans fanns också på platsen.

Annons