Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den som hoppas på sommar i helgen får vänta ett tag till

Det här med att få hit sommaren verkar vara en svår uppgift i år. Tidigt i dag, torsdag, sades det i prognoserna att helgen skulle bli fin och solig, men nu verkar det som om det mesta kommer regna bort.

Annons
Längtar efter sol. I går förmiddag släppte molnen genom solen en stund. Rebecca Viklund passade på att äta sin lunch i Vilhelminaparken tillsammans med sonen Nore. Precis som många andra har hon saknat solen i år.

Imorgon ska det bli soligt med temperaturer upp emot 20 grader. Under dagen finns det risk för moln och svaga vindar.

– Ja, det är goda solchanser men med lite molntussar, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

På lördag är det däremot en annan visa. Det har varit svårt att förutspå vädret inför helgen. På torsdag förmiddag lovade prognoserna sol hela helgen och höga temperaturer. På eftermiddagen var det regn som gällde.

– Det har varit lite hoppigt. Ett bra tips är att hålla koll på prognoserna in i det sista, säger Hallgren samtidigt som han råder folk att mer eller mindre räkna med regn under lördagen.

Det kan även bli en och annan åskknall. Temperaturen ligger mellan 12 och 15 grader.

– Regnet drar bort under lördagskvällen. Det kan bli en fin kväll. På söndagen blir det växlande molnighet med risk för en del skurar lokalt. Det är fin chans till sol men med ganska mycket moln.

Även på söndag ska temperaturen ligga runt 12 till 15 grader.

Annons