Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det borde inte ha fått hända"

En spruta mot värken i axeln förvandlades till en mardröm för Elisabeth. Hon blev blodförgiftad på sjukhuset och det var nära att hon inte klarade sig.

Annons
Oro för framtiden. Elisabeth Ahlberg har fått inskränkt rörlighet i sin högra arm och axel efter infektionen på sjukhuset . På grund av kraftiga smärtor ligger hon också ofta sömnlös på nätterna.

FAGERSTA. Elisabeth Ahlberg berättar att läkaren aldrig tog på sig några handskar eller tvättade sina händer och hennes axel när hon fick sin kortisoninjektion. Men Mitt Hjärta har aldrig bett om ursäkt för vad det kom att innebära för Elisabeths liv.

Jobbet som undersköterska inom äldreomsorgen har gjort att Elisabeth Ahlberg då och då fått ont i axlarna. I februari förra året hade hon i några dagar känt smärta i höger axel så hon hörde av sig till familjeläkarenheten i Fagersta för att få en kortisoninjektion. Det har hon fått flera gånger i många år, och värken brukar alltid gå över så att hon slipper sjukskriva sig.

– När jag kom dit ville han att jag skulle visa var jag hade ont. Jag sa att det är svårt att säga exakt var. Han svarade: men var har du mest ont? Var vill du ha den? säger Elisabeth.

Hon berättar att läkaren kände på framsidan av hennes axel och därefter injicerade sprutan utan att vare sig ha på sig några handskar, ha desinficerat händerna eller Elisabeths axel. Både hon och hennes dotter tyckte att det var lite konstigt men antog att läkaren visste vad han gjorde.

Hur läkaren gick till väga kom att få ödesdigra konsekvenser.

Läs mer i fredagens tidning.

Mer läsning

Annons