Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det kokar i actionbadet

Fortfarande lite av en blind fläck hos många västmanlänningar – men betydligt mer uppmärksammad runt om i landet. Actionbadet Kokpunkten fort-sätter att expandera och locka långväga besökare till Västerås.

Annons
Black River är en pulshöjande mastodontvirvel till attraktion som pumpar ut 1 000 liter vatten i sekunden. Den utgör en viktig del av Kokpunktens ryggrad.

Hisnande attraktioner, dunkande musik, neonljus och kallduschar av både adrenalin och poolvatten. Är det ett disco eller är det ett badhus?

Kokpunkten är inte likt något annat bad i hela landet. Det är unikt som Sveriges första actionbad och har aldrig riktigt saktat ner utvecklingen ens för en sekund. Arbetetpågår hela tiden och den ständiga frågan är; hur kan vi ge besökarna en roligare upplevelse?

Tiden sedan det första skräckslaget förtjusta tjutetoch plumsandet i vattnethördes från badet sensommaren 2014 har dock varit långt ifrån kontroversfri. Ilskna röster om slöseri med skattepengar och även säkerhetsbrister har hörts. Men att Kokpunkten gör sig ett namn utanför Västerås(framförallt i Stockholm) har visats tydligt då långväga besökare gärna planerar en dagsutflykt till badet.

Läs också:  Tjuvkika på nya badet

– Det är en häftig upplevelse – Kokpunkten är en ganska unik plats om man tittar sig runt om i Sverige. Vi har den senaste tekniken, och just den här kombinationen av ljud, ljus, filmer; det är så många delar som ska skapa en helhet – inte bara rutschkanorna, säger marknadschefen Christoffer Tilstam.

Han motiverar också besöksströmmen med den breda variationen av utbud. Det är inte bara de som suktar efter ett kittlande sug i magen av spänning som köper sig en entrébiljett – det gamla ångkraftverkets våningar huserar utrymmen ämnade för välbefinnande och avslappning, så som avdelningarna Relax och Green Room.

– På helgerna är de sektionerna populära. Green Room utvecklade vi då det fanns ett behov av att kunna boka in större sällskap på en avskild yta. Samtidigt skulle möjligheten att nyttja Relaxen också finnas, förklarar Christoffer medan han visar runt bland aromabad, bastu och isskrubb – några av de komponenter som är menade att skänka avkoppling.

Men självfallet är de storadragplåstren attraktionerna.Kokpunktens primära rykte är uppbyggt kring de fyra dramatiska vattenrutschkanorna Boomerang, Double Racer, InsideOut och Black River.

Planer på att sakta ner farten i utvecklingen (eller rutschkanorna) finns inte. Ett flertal projekt löper som tentakler från Kokpunkten.I dagsläget gäller det en filmfestival och SM i vattenrutschkana, för att nämna några.

– Vi vill alltid bli bättre, säger Christoffer Tilstam.

Läs också:  Första plasket

Double Racer väcker gästernas  tävlingslystnad genom möjligheten att mäta vem som kommer upp i högst hastighet.
Jennie Linond leker med sonen Vilber som ivrigt är med på noterna.
Den tempererade utomhuspoolen har en imponerande utsikt över Mälaren och är  tillgänglig året runt.
Relax på Kokpunkten
Arbetsledaren Jean-Pierre Nano förser gästerna i relaxavdelningen med förfriskningar.
Relaxavdelningen finns till för att skänka lugn och avslappning – bland annat med aromabad.

Kokpunktens actionspäckade attraktioner

Black River beskrivs som Kokpunktens pulsåder. Banan pumpar ut 1 000 liter vatten i sekunden och växlar mellan att vara upplyst och mörklagd.

Double Racer låter besökarna kicka i gång tävlingsinstinkten när de kastar sig ner i den slingrande banan. Det gäller att komma upp i hög hastighet – något som mäts genom att respektive bana lyses upp i grönt eller rött beroende på vem som leder.

Insideout är en lite snällare rutschkana där ett flertal besökare kan åka samtidigt i badringen och ta sig ner med strömmen. Insideout gör vad namnet antyder och tar dig in och ut genom Kokpunkten.

Boomerang svänger dig upp i en hisnande höjd och sedan tillbaka i en skarp nedförsbacke. Garanterat nervkittlande.

Mer läsning

Annons