Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det räcker nu, Juholt"

Misstroendet mot Håkan Juholt står i vägen för Socialdemokraterna, säger Västerås kommunalråd Ulla Persson, S, född och uppvuxen i Fagersta.

Annons

Länet. Socialdemokraterna i Västmanland krävde tidigare i dag Håkan Juholts avgång.

- Vi som möter väljare varje dag är trötta på att förklara och försvara en persons handlande och uttalanden. Vi vill prata politik. Nu räcker det, säger Ulla Persson, S, när tidningen träffar henne i Stadshusets entré.

Beslutet att kräva partiledarens avgång togs på ett sedan tidigare planerat distriktsmöte imorse.

- Egentligen skulle vi diskutera regionfrågan, men det kom ju i skymundan, säger Ulla Persson.

Alla politiska företrädare, inklusive kommunalråd, landstingsråd och riksdagsledamöter, i distriktet står bakom beslutet, enligt ett pressutskick. Vem som borde ersätta Juholt får bli en senare fråga, enligt Ulla Persson.

- Det är nästa fråga. Vi har nått till vägs ände, och kände att det räcker nu, Håkan Juholt. Jag är övertygad om att det finns många goda kamrater som skulle kunna ta över posten.

Vad tror du att verkställande utskottet kommer fram till i dag?- Jag hoppas att man kommer med budskapet att partiordföranden avgår. Annars kommer det att bli ett misstroende för hela VU, då måste man börja ifrågasätta hela utskottet. Så allvarligt är det.

PONTUS AHLKVIST

Annons