Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dick hörde explosionerna

Västeråsaren Dick Pettersson var på plats på Stad de France och såg fotbollsmatchen Frankrike-Tyskland när han hörde explosionerna utanför arenan.

Annons

- Det var väldigt svårt att uppfatta hela händelsen i början. Ungefär 20 minuter in i matchen hördes en sjuk smäll precis bakom sektionen där vi satt, vilket vi först trodde var fyrverkeri eller något liknande. Denna smäll var så mycket högre än vanligt och folk blev mer eller mindre paralyserade. Vissa lämnade sina stolar för att se vad som hände men jag satt kvar.

- Trots detta spelas matchen vidare och två andra smällar hörs senare under matchen. Och mot slutet av matchen börjar folk prata om vad som hänt, och direkt efter matchen springer en stor del av publiken ner till planen i panik för att söka skydd. Det konstiga är att matchen spelas till slutet, men ingen visste riktigt vad som hände

Har någon i din närhet skadats?

- Lyckligtvis är alla välbehållna så vitt jag vet. Försöker ta reda på om jag har någon bekant från skolan som var på konserten eller vid någon av barerna men det verkar inte som det.

Hur mår du?

- Jag mår under omständigheterna bra men väldigt chockad. När matchen var slut och folk började springa ner på planen så trodde man först att någon var inne på arenan och sköt, vilket gav en väldigt sjuk känsla av ovisshet och rädsla.

Hur är stämningen i Paris?

- Den är väldigt tryckt och sorgsen och Paris är mer eller mindre en spökstad i dag, vilket är konstigt att uppleva. Regeringen ber alla att hålla sig borta från Paris centrum.

Kommer du att stanna i staden?

- Ja jag kommer att stanna i staden. Tidigare har militär patrullerat de stora tunnelbanestationerna så man har känt sig rätt säker när man rest inom Paris. Men nu får man vara mer försiktig än tidigare och säkerheten kommer säkerligen att höjas ytterligare. Skulle flera attacker hända så får man börja fundera på att kolla på andra alternativ såklart.

Hur har du kommunicerat att du är i säkerhet till dina nära och kära i Västerås?

- Jag har hållit kontakt genom samtal och via Facebook.

Mer läsning

Annons