Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för fylleri

En man döms till 27 000 kronor i böter efter en spottloska i ansiktet och sjöfylleri. Men tingsrätten är inte helt enig.

Annons

En 35-årig länsbo döms för sjöfylleri och ofredande.

Hösten 2013 gav sig 35-åringen ut för att åka båt i sjön Åndern, Skinnskatteberg, efter att ha druckit starköl. Anhöriga som blev oroliga kontaktade polis. Mannen, som nekar till brott, har sagt att han inte kände sig påverkad. Men enligt poliserna som kom till platsen så luktade mannen alkohol. Hans alkoholkoncentration uppgick till 0,39 milligram per liter.

Dagar senare utsatte mannen en bekant i Skinnskatteberg för ofredande. Mot sitt nekande döms han för att ha spottat henne i ansiktet. Kvinnan tog sig till mannen för att hon ville att han skulle betala henne. Han vägrade och sa åt henne att ge sig av. Sedan menar kvinnan att han spottat henne i ansiktet, medan mannen anser att han råkat nysa på sidan om henne. Kvinnan spelade in händelsen. Inspelningen svarar enligt rätten inte på om det är en spottloska eller en nysning som hörs. Ett vittne som hörde, men inte såg händelsen, styrker målsägarens berättelse att spottet kom i ansiktet.

En nämndeman finner det inte utrett att 35-åringen är skyldig till ofredandet. Men mannen döms att betala drygt 27 000 kronor för sjöfylleriet och ofredandet. Kvinnan får 5 000 kronor i skadestånd.

Annons