Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter bälteslarmet – VL kallar till möte med bussbolaget

Busschauffören slog larm om trasiga säkerhets- bälten- och nu reagerar länets kollektivtrafik-förvaltning.

Annons
Trasiga. Adam Schatzl har felanmält många bussbälten det senaste året. Nu ska VL byta ut dem.Foto: Kenneth Hudd

Kollektivtrafikförvaltningen i Västmanlands län och VL reagerar nu på uppgifterna i VLT om att bussar dagligen framförs utan fungerande säkerhetsbälten – och att påtalade bältesbrister inte åtgärdas.

Busschauffören Adam Schatzl trädde fram och berättade om sina erfarenheter och det har fått bussbolagets uppdragsgivare VL att reagera.

AB Västerås Lokaltrafik är det bolag som ansvarar för VL:s busstrafik i Västmanland och nu kommer kollektivtrafikförvaltningen i Västmanland att kalla till möte med dem:

– Vi ser mycket allvarligt på detta, säkerhets- frågorna har högsta prioritet och vi har omgående vid- tagit åtgärder för att snarast komma till rätta med bältesproblematiken. Vi har kal- lat till möte med AB Västerås Lokaltrafik för att informera oss om vilka åtgärder de vidtar med anledning av uppgifterna, säger Maria Linder, förvaltningschef vid länets kollektivtrafikförvaltning.

Vidare kommer kollektiv- trafikförvaltningen/VL att se till att rutiner om säkerhetsrelaterade felanmälningar ses över. Dessutom kommer man tillsammans med AB Västerås lokaltrafik att se över samtliga bälten. Vidare ska kravställning när det gäller upphandlingen av bussar att ses över.

Läs mer: Busschaufför larmar om bussbälten

Mer läsning

Annons